Президент Володимир Зеленський заявив, що незабаром в Україні почнуть впроваджувати велику програму енергоощадження.

Про це розповів Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання представників ЗМІ за підсумками 23-го Саміту Україна – ЄС у Києві.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна повинна бути енергонезалежною, тому за підтримки Європейського Союзу в нашій країні запроваджуватимуть велику програму з енергомодернізації. При цьому він зазначив, що зараз питанню енергобезпеки приділяється багато часу.

Володимир Зеленський. Фото: Українська правда.
Володимир Зеленський. Фото: Українська правда.

"У нас є велика програма щодо енергозбереження. Це стосується не тільки утеплення кожної домівки. На цю програму Україні сьогодні потрібно близько 300 мільярдів гривень – щодо енергозбереження, заміни мереж по всій нашій державі. Ми бачимо, що цю програму можемо запровадити. Ми точно її запровадимо. За підтримки фахівців та фінансової допомоги з боку країн ЄС це буде швидше. Ми повинні бути справді енергонезалежними", – сказав Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський зазначив, що цю програму почнуть впроваджувати вже наступного року, адже це питання відкладати не можна.

Скрін, відео Facebook Зеленський

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Президент також зауважив, що в Україні розвиватиметься атомна енергетика, особливо після підписання меморандуму між американською компанією Westinghouse і НАЕК "Енергоатом".

"Енергетична незалежність держави дуже важлива. Але в будь-якому разі для нас важливо зберегти транзит газу по нашій території", – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що нові тарифи, підвищення пенсій та е-лікарняний: до чого готуватися українцям на початку жовтня. Що змінилося для українців у жовтні

Також Знай писал, що українцям нічим платити за комуналку: кількість боржників стрімко зросла. Кількість боргів за комунальні послуги збільшилася в півтора рази

Як повідомляв портал Знай, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.