Починаючи з 21 жовтня в Україні почнуть діяти нові правила пасажирських перевезень. Цих вимог мають дотримуватися під час міжрегіональних пасажирських перевезень.

Про це розповіли під час брифінгу Укрзалізниці про перевезення пасажирів залізничним транспортом під час карантину.

Укрзалізниця, фото: Знай.иа

Згідно з постановою, міжобласні пасажирські перевезення дозволяються за умови наявності у водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного з таких документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (або отримання 1-ї дози для регіонів "жовтого" рівня);
  • міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію;
  • негативний результат ПЛР тесту;
  • документ, що підтверджує одужання особи від COVID-19 (чинність якого підтверджена Єдиним порталом електронних послуг);
  • експрес-тест на визначення антигену коронавірусу (діє 72 год.)

В Укрзалізниці зазначили, що кондуктор має право відмовити пасажиру з білетом у перевезенні, якщо у нього немає необхідних документів.

Варто зазначити, що правила розповсюджуються на регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення міжобласного сполучення. При цьому правила не застосовуються до міських та внутрішньообласних перевезень.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Якщо ви сідаєте у потяг, то обов'язково маєте пред'явити посадковий квиток, документ, який засвідчує особу та один з наведених вище документів.

Поїзд / фото: Укрзалізниця

В Укрзалізниці зазначили, аби полегшити процедуру перевезення, вже звернулися до найбільших українських лабораторій аби просто на вокзалах можна було зробити експрес-тест на коронавірус.

Нагадаємо, заява МОЗ щодо перевезення дітей: від кого вимагатимуть негативні тести й сovid-сертифікати. У МОЗ зробили важливе уточнення щодо перевезення дітей міжрегіональним транспортом.

Раніше Знай писав, що Євросоюз вкотре заявив про необхідність реформувати Укрзалізницю. Україна має досягти суттєвого прогресу у реформуванні Укрзалізниці.

Також Знай писав, українці платять за холодну воду за тарифом гарячої, миючись в тазиках: "Така х*йня щодня". Українці скаржаться на постачання гарячої води