В Україні екоінспектори будуть перевірити чим українці заправляють свої автівки. Якість палива перевірятимуть працівники держекоінспекції. Контролюватимуть, і великі мережі і невеличкі АЗС.

Такі заходи зумовлені наказом прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля аби розв'язати питання із забрудненням повітря, оскільки на ці показники впливає неякісне пальне.

дороги, скріншот з відео

Все через те, що у великих містах України 95% загального обсягу шкідливих речовин це забруднення від автомобілів.

Андрій Мальований

"Найбільше шкідливих речовин надходить у повітря саме від пересувного транспорту, тобто від автомобілів в першу чергу. В місті Києві це близько 95% загального обсягу шкідливих речовин. Така ж картина і в інших великих містах України ", – говорить голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

Найближчим часом парламентарі мають схвалити законопроєкт про збільшення штрафів за продаж неякісного чи контрафактного палива. Зараз штраф за порушення вимог трохи понад 700 грн.

Нагадаємо, що кожен 7-й зразок пального на АЗС не відповідає технічним вимогам: Держекоінспекція. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований

Раніше Знай писав, понад 1400 рішень про введення санкцій для АЗС прийняла Держекоінспекція з початку року

Раніше Знай писав, ЗАЗ і Москвич без жодної подряпини: водії "відкопали" справжніх динозаврів автопрому, таких більше не роблять. Автомобілі, які заворожують