Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів на своїй сторінці у Facebook, якими досягненнями багата для країни осінь 2021 року.

По-перше, у жовтні в Києві відбувся 23-й Саміт «Україна-ЄС». Це історична подія, оскільки в результаті було укладено угоду про Спільний авіаційний простір. Очікується, що «Відкрите небо» має знизити вартість перельотів та відкриє нові напрямки для українців. Шмигаль назвав угоду «авіаційним безвізом».

Також підписана угода про приєднання України до програм «Горизонт Європа» та «Євроатом». Це має надати додаткових фінансових можливостей нашим науковцям та науковим установам у різних сферах досліджень.

Денис Шмигаль, facebook.com/dshmyhal

Очікується, що з 1 січня наступного року підвищиться мінімальна пенсія рідним загиблих в АТО/ООС, яка становитиме не менше ніж 7800 грн кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловіку) захисників. Таких осіб в Україні понад дві тисячі.

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Українським ветеранам полегшили життя, додавши основні сервіси в додатку «Дія», які запрацюють з наступного року. Колишні військові учасники АТО/ООС зможуть переглядати дані про статус, пільги та соціальні послуги через смартфон.

Фермерам, які використовують технології зрошення земель, нададуть підтримку уряду. Зокрема, товаровиробники, які використовують меліоровані землі – їм компенсують 25% витрат. Зрошення земель у південних регіонах України дає змогу збільшити їхню врожайність щонайменше удвічі, а це сприяє зростанню ВВП та створенню нових робочих місць.

Нагадаємо, що в Мінсоцполітики розповіли, як отримати субсидію: простий і зрозумілий алгоритм. Багато жителів України можуть розраховувати на соціальну допомогу.

Як повідомляв портал Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні.

Також Знай в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти.