У Мінсоцполітики запропонували не зобов'язувати людей сплачувати внески на загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення власним коштом. Однак аби заохотити це робити вигадали певні бонуси.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.
Так, пропонується зробити добровільною участь людини у сплаті внесків до накопичувальної системи, однак зі 100% бонусом від держави. Мається на увазі в рамках 1% від заробітної плати на старті роботи системи.

Скрін, відео YouTube

Зазначимо, що обов’язкові внески на індивідуальні рахунки людей в розмірі 1% сплачує роботодавець на користь всіх осіб, щодо яких він є страхувальником.
Добровільні внески на власні індивідуальні рахунки в розмірі 1% сплачують всі застраховані особи з власної заробітної плати. Після цього на індивідуальні рахунки людей, які не відмовились від добровільної сплати накопичувальних внесків з власної зарплати, держава перераховує додаткові стимулюючі внески в розмірі 1%.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Таким чином, всі застраховані особи автоматично стають учасниками другого рівня пенсійної системи і отримують від 1% до 3% від своєї заробітної плати на власні пенсійні рахунки, відповідного до свого вибору.

"Людина має право в будь-який час відмовитися від сплати добровільного накопичувального внеску з власної зарплати. Додаткові стимулюючі внески від держави на індивідуальний рахунок такої людини в цьому випадку припиняються. Після відмови за нею залишається право поновити сплату добровільних внесків в будь-який час за власним бажанням з одночасним поновленням сплати стимулюючого внеску від держави", - зазначили у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, хлопець підписав документи в рієлтора-шахрая і залишився на вулиці: "Досвід того вартий". Липові рієлтори винайшли новий спосіб дурити українців, суди безсилі

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Як повідомляв Знай, шахраї вкрали з банку 35 млн $, підробивши голос директора: у фінустанові навіть нічого не запідозрили

Також Знай писав, мінімум інформації: як виїхати з аеропорту зі своїм багажем, не ставши жертвою шахраїв