У пресслужбі Міністерства соціальної політики України розповіли про те, що навіть якщо громадяни мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, у них є можливість отримати субсидії за певних умов.

У повідомленні йдеться, що призначити соцдопомогу не можуть, якщо в наявності є простроченість, існуюча протягом більше трьох місяців. Однак якщо був укладений договір про реструктуризацію боргу, ситуація обертається в позитивне русло. Однак для укладення цього договору, потрібно звернутися до постачальників послуг.

Комунальні тарифи, кадр з відео

"Житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув, і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн)", - зазначено там.

Комунальні тарифи, кадр з відео

Популярні новини зараз

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Субсидія буде призначена з початку сезону, якщо договір був укладений протягом двох місяців з початку опалювального сезону.

Українцям рекомендують укладати подібні договори, звертатися до органів соцзахисту і отримувати субсидії, так як можливості оплачувати платежі за послуги без допомоги держави немає у більшості.

Субсидія, скріншот: Youtube

Нагадаємо, уряд робить все можливе і неможливе, щоб зменшити розмір самої субсидії, - Олексій Павловський

Як повідомляв Знай.ua, українці зможуть оформляти всі види соціальної допомоги не виходячи з домуа: як отримати потрібний документ за 1 день

Також Знай.ua писав, пенсійні накопичення, субсидії та допомога по безробіттю: Марина Лазебна пояснила, як контролювати виплати онлайн