Держпродспоживслужба затвердила технологічні карти для шкільних страв. Про це повідомляє сайт відомства.

Держпродспоживслужбою було затверджено висновок санітарно-епідемілогічної експертизи за результатами дослідження ДУ "Інститут громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва НАМН України".

Над наповненням даних матеріалів працював зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко разом соціальним проектомі культури харчування Cult Food. Необхідну документацію виклали на сайти для того, щоб будь-яка школа могла використовувати це.

Шкільна їдальня

Документи - у вільному доступі і будь-яка школа може використовувати їх.

Популярні новини зараз

Головне за 2 листопада: непридатних мобілізуватимуть, картки пенсіонерів блокують, а морози пруть в Україну

Доведеться звітувати за кожен переказ: кого банки візьмуть "на олівець"

Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться

"Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом

Показати ще

У ній представлені всі необхідні розрахунки (брутто/нетто, енергетична цінність і т.п.), зазначені процеси приготування і температурні режими. Також є технологічні карти на безглютенові страви та інструкції, як готувати їжу
, - повідомляє сайт Держпродспоживслужби.

Даний проект з реформування шкільного харчування, в якому бере участь Євген Клопотенко, ініційована першою леді України Олени Зеленської. Як стверджує Держпродспоживслужба, над цим проектом працюють дієтологи, представники Кабміну, антимонопольного комітету.

Нагадаємо, що зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом бази для страв з гарбуза на Хеллоуїн.Цього разу він вирішив поділитися не рецептом, а базою для майбутніх страв. Як правильно підготувати гарбуз, щоб вона вийшла неймовірно смачною.

Раніше ми повідомляли, зірка "МастерШеф" поділився неймовірним десертом з ялини, навіть у ресторанах не замовиш.

Також Знай.иа писав, що Клопотенко поділився рецептом геніального пирога.