Японці представили унікальний винахід - свій перший літаючий мотоцикл Xturismo.

Японський стартап A.L.I. Technologies створив літаючий мотоцикл вагою 300 кілограмів, який може розігнатися до 100 кілометрів на годину і літати протягом 40 хвилин. Модель призначена для однієї людини.

Літаючий байк Xturismo

Охочих випробувати новинку виявилося багато, розробники вже почали приймати попередні замовлення. Поставки ховербайків за зробленими заявками почнуться в першій половині наступного року. Вартість Xturismo становить 77,7 млн ієн, що приблизно 682 тисячі доларів. При цьому кількість байків буде обмежена, всього у продажу буде 200 машин.

Літаючий байк Xturismo

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Творці пояснили, як працює Xturismo. Виявилося, в ньому встановлений двигун внутрішнього згоряння, який запускає два великих гвинта — вони-то і тримають байк в повітрі.

Також, додали розробники, літає мотоцикл дуже плавно завдяки технології контролю висоти, яку стартап раніше використовував у своїх дронах. На відео в Youtube мотоцикл здійснив короткий політ в декількох метрах від землі на гоночній трасі біля гори Фудзі.

Нагадаємо, зрубав 4 дерева - посадив 10: українці знайшли новий спосіб очистити Землю від сміття та шкідливого пластику

Як повідомляв Знай.uа, українська школярка змусила говорити про себе весь світ - ось як швидко очистити воду в річках

Також портал Знай.uа писав, що в Китаї знайшли, як перемогти танцюючих бабусь і гучну музику: колонки відключають "ліхтариком"