Правоохоронці зупинили автобус "Полтава – Київ", щоб перевірити наявність у пасажирів COVID-сертифікатів. Проте пасажири не були налаштовані на діалог з поліцією. Відповідне відео публікують у соцмережах.

Як відомо, з 30 жовтня до переліку «червоних» епідеміологічних зон потрапило ще вісім областей України. Для пересування між областями тепер потрібно мати сертифікат про вакцинацію. Перевіряти наявність такого документа нібито мають поліцейські, проте законодавчо визначити їхні права на зупинку транспортного засобу для перевірки «забули».

Цього разу поліція зупинила транспорт «посеред поля». На захист своєї позиції пасажири автобусу заявили правоохоронцям, що на законодавчому рівні вони не мають право зупиняти транспорт для подібної перевірки. Перевіряти наявність COVID-сертифікатів правоохоронці мають право лише безпосередньо перед тим, як автобус вирушить у рейс.

Правоохоронці, у свою чергу, посилалися на постанову Кабміну, де зазначено перелік карантинних обмежень і відповідних правил.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Після довгої суперечки поліцейські таки здалися, а пасажири таки показали свої сертифікати.

Нагадаємо, в Україні китайський вірус covid-19 перескочив позначку в 26 тисяч: головні дані МОЗ на 30 жовтня.

Як повідомляв "Знай.ua", український медик поставив політиків на місце в прямому ефірі через вакцинацію: "Нехай допоможе трупи виносити".

Знай.ua писав, у Нацполіції розповіли, як і хто підробляє українцям сертифікати: світить 5 років.