Чергова неприємна ситуація трапилася із клієнтом "Нової почти". Шахраї із Полтави ошукали мешканця Києва на 90 тисяч гривень. Чоловік розповів, що хотів продати коштовний металошукач, скориставшись послугами "Нової почти".

Знайшовши покупця, який представився Олексаднром з Полтави, потерпілий погодився на умови, які запропонував шахрай.

"Дослівно передаю вам, як він написав. Доброго дня, готовий організувати повну передоплату. Але за умови, що девайс хоча б приїде на відділення. Пропоную зробити наступним чином – відправку зробити на себе, отримати кошти, змінити отримувача на мене. Якісно упакувати, ну й оцінити у вісім тисяч гривень, аби не переплачувати", – розповів Ігор Краснопольський, мешканець Києва.

Ігор Краснопольський, скриншот youtube PTV+

Заволодівши персональними данними відправника шахрай вже наступного дня отримав металошукач у відділеннні "Нової почти", яке розташоване у Полтаві, підробивши документи Ігоря. А чоловік, не отримавши грошей про які вони домовлялися з покупцем, звернувся зі скаргою до відділення почтового оператора.

Нова пошта, скриншот youtube PTV+

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

У "Новій пошті" відповіли, що киянин сам передав персональні данні аферистам: прізвище, ім’я та номер накладної, зауваживши при тому, що оголошена вартість відправлення становила 8 тисяч гривень, що дає змогу отримати вантаж без пред’явлення документів, що засвідчують особу.

"І ще один нюанс, чому він сказав оголошена вартість вісім тисяч гривень. У такому випадку для отримання даного вантажу не потрібен був паспорт", – повідомив керівник відділу №2 Нової пошти Віталій Закутній.

Віталій Закутний, скриншот youtube PTV+

В разі, якщо зловмисник буде затриманий то потерпілий має змогу звернутися до суду з цивільни позовом, аби отримати втрачені кошти. А "Нова пошта" рекомендує робити переказ грошей відповідною послугою, яку вона надає.

Знай.ua нагадує: Нова пошта пакує посилки, перевищуючи вагу товару в десятки разів: українці влітають не сотні гривень

Як раніше повідомляв Знай.ua: Клієнт Нової Пошти поскаржився на недотримання карантинних норм - без маски кожен другий: "Чому повинен бути обчиханним?"

Також Знай.ua писав: Українець викрив аферистів, які прикинулися Ощадбанком: в жодному разі не відкривайте такі смс