Український юрист Олександр Моргун записав черговий ролик, в якому допоміг українцям відстояти свої права. Як оскаржити штрафи за відсутність сертифіката вакцинації.

Новий ролик чоловік записав на свій аккаунт в соціальній мережі TikTok, де повідав про перевірку сертифікатів на вулицях і в парках. Як оскаржити це рішення.

Справа в тому, що зміни були внесені до постанови №1236, в якій тепер йдеться про те, що на вулицях, парках, транспорті, а також інших громадських місцях, співробітники поліції мають право перевірити документи, які встановлюють особу, а також документи про наявність сертифіката вакцинації, або ж негативний тест.

При цьому, Олександр Моргун зазначив, що ні у Національної поліції, ні у Національної гвардії немає повноважень перевіряти сертифікати. При цьому, лікарську таємницю також ніхто не відміняв, і ви можете, за словами юриста, не розголошувати інформацію про стан свого здоров'я.

Немає жодної постанови про те, що людям забороняється виходити на вулицю або в парк.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Київ, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що починаючи з 1 листопада в Києві діють обмеження для "червоної" зони карантину, а це означає, що для не вакцинованих діють деякі заборони на пересування в громадському транспорті, а також на відвідування різних закладів і магазинів.

Вакцинація - фото Кабмін

Раніше Віталій Кличко заявив, що вони можуть тривати близько місяця. Так це чи ні - поки що ніхто не знає. Будуть дивитися за статистикою захворювань.

Нагадаємо, що українським школярам та батькам розповіли, як пройде ЗНО-2022

Раніше повідомляли, що зертифікат про одужання від коронавірусу буде доступний в "Дії"

Також, писали що Віктор Ляшко пророкує трьом українським регіонам вихід з "червоної" зони"