Батьки українських школярів просять зменшити у класах кількість учнів. Вони пропонують аби у кожному класі було всього по 16 учнів замість 32.

Відповідну петицію подав Руденко Микола на сайті "president.gov.ua".
Батьки просять аби у шкільних класах було менше учнів. Зараз максимально у класі може бути 32 учні, однак батьки пропонують зменшити цю кількість до 16. Вони переконані, що це позитивно вплине на якість навчання, адже вчителі зможуть працювати на уроці з кожним учнем.

Діти в школі, скріншот: Youtube

"Яка може бути якість освіти в усіх школах за такої кількості дітей в класі. Як навчить вчителька молодших класів читати писати 32 учні якщо урок 35 хв. це на одного учні по 1 хв і то якщо вчителька не буде звертати увагу на зауваження і виховання. Теж саме стосується і вчителів інших дисциплін 1хв на перевірку віршів, розв'язання задач, вивчення англійського, і все йде до того щоб учнів вчили на уроках, а не вдома. Задайте собі питання, а яким чином це можливо?", - сказано у тексті петиції.

Також Руденко Микола у своїй петиції пропонує замінити професію викладач молодших класів на вихователя. Він переконаний, що дітей повинні навчати викладачі предметники, а вихователі допомогати викладачу вести урок.
Наразі ця петиція набрала понад 170 підписів з 25 000 необхідних. Для того аби підтримати петицію є ще 92 дні.