З початку впровадження е-лікарняних було створено вже майже 3 мільйони медичних висновків. За жовтень роботодавці передали на оплату 253 тисячі електронних лікарняних.

Про це повідомили у Мінсоцполітики.
Так, стало відомо, що починаючи з червня, Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування вже 360 тисяч електронних листків непрацездатності на суму 641,4 мільйона гривень.
Також у Мінсоцполітики відповіли на найпоширеніші запитання щодо е-лікарняних. Зокрема, українцям розповіли, що робити, якщо не прийшло SMS про створення е-лікарняного.
Е-лікарняний, скріншот із відео
Це свідчить про те, що лікарняний не створено. Проте хвилюватися не варто, адже в особистому кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду може бути не вказано номер телефону. Вам потрібно авторизуватися на сайті portal.pfu.gov.ua за допомогою ЕЦП або BankId і перевірити, чи створено е-лікарняний. Там же ви зможете оновити контакти і надати дозвіл надсилати вам повідомлення.
У Мінсоцполітики розповіли, якщо е-лікарняний не створено, найчастіше це пов’язано з ідентифікаційними даними.

"Інформація щодо пацієнта завантажується з реєстру пацієнтів у медичний висновок автоматично і співпадає з даними, зазначеними у декларації із сімейним лікарем. Якщо ідентифікаційні дані пацієнта, зазначені у декларації, не співпадають із даними у реєстрі застрахованих осіб – е-лікарняний не буде створено. Часто такі помилки пов’язані із застарілою інформацією, яка не була вчасно оновлена", - розповіли у Мінсоцполітики.

З'ясувати, коли оплатять е-лікарняний можна онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних і декретних допомог щоденно оновлюється у телеграм-каналі https://t.me/socialfund. Зазначимо, що перші п’ять днів страхового випадку оплатить роботодавець, а решту аж до одужання фінансує Фонд соціального страхування України.
Нагадаємо, українці зможуть оформляти всі види соціальної допомоги не виходячи з дому: як отримати потрібний документ за 1 день. Завдяки новим технологіям отримати допомогу стане легше
Раніше Знай писав, що 80 тонн кисню передадуть меткомбінати Маріуполя лікарням Донецької області на цьому тижні
Також Знай повідомляв, обов'язковий платіж на другу пенсію: у Мінсоцполітки пояснили, коли старт і хто заплатить