Як пройшов день у Парламенті

Затвердження додаткового покарання для скандально відомої Галини Третьякової за її останнє грубе висловлювання, безсумнівно, підтримали тисячі українців. Проте, схоже, це стало чи не єдиним затвердженим сьогодні в Парламенті рішенням. Решту часу сесійна зала була напівпорожньою, що і призвело до чисельних обурень громадян. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Засідання, 5 листопада - скріншот

Сесійна зала – напівпорожня: "Всі улетіли до Єгипту"

Попри те, що Година запитань до Уряду розпочалася чітко у визначений час о 10:00, виступ міністра енергетики Германа Галущенка проходив майже у порожній залі.

Засідання, 5 листопада - скріншот

І це при тому, що тема сьогоднішнього звіту була досить важливою як для чиновників, так і для народу – "Стан забезпечення паливно-енергетичного комплексу та ЖКГ України енергетичними ресурсами на період опалювального сезону 2021-2022 р".

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Для порівняння, у прямому ефірі телеканалу "Рада" в той час трансляцію дивилося понад 3 тисячі глядачів.

Тож і реакція українців не забарилася – коментарі обурення щодо свавілля у сесійній залі один за одним з'являлися впродовж 1,5 годин. А саме стільки більшість місць в Парламенті пустувала.

"Керівники фракцій: де ваші депутати???", - обурюється користувач SL.

Коментар - скріншот

А дехто припустив, що усі парламентарі полетіли на відпочинок до теплих країн.

Коментар - скріншот

Ряди не поповнилися: "Пане голово, зніміть зарплату"

Згодом ситуація змінилася, але ненадовго. Після розгляду кількох питань з Порядку денного парламентарі знову кудись поділися.

Верховна Рада - фото ВРУ

"​Пане голово, зніміть зарплату депутатам, які відсутні у залі. У нас на роботі такі прогули не проходять. Ви ж влада. б....!", - пише Jessica Parker.

Коментар - скріншот

А оголошення запитів, надісланих нардепами на цьому пленарному тижні до президента України та Кабміну, що стартувало близько 12:00, заступниця Голови ВРУ Олена Кондратюк, взагалі, вимушена була робити у майже порожній залі.

Засідання, 5 листопада - скріншот

"Кому вона це все озвучує. В них уже робочий день закінчено. Зал порожній. Я не хочу утримувати цих дармоїдів зі своєї зарплати та пенсії", - обурюється Ірина Синякова.

Коментар - скріншот

Чи відреагують на це керівники політичних сил та подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що українці повстали через VIP-призначення у МОН посадовця часів Януковича: урізання підручників, "відкат" реформ і нарко-перевірка – чого чекати.