Українцям розповіли чи потрібно міняти закордонний паспорт після, того як змінили прізвище, і що робити якщо квитки на весільну подорож оформлені на інше прізвище.

Про це розповіла khrystynashtefiuk у ТikТok.
Якщо ви змінюєте прізвище після весілля, то відповідно вам потрібно буде змінити й всі документи.
Однак, якщо після весілля ви вирішили летіти у подорож, а квитки оформили на старе прізвище, то вас все одно випустять закордон. Проте, коли ви отримаєте внутрішній паспорт з новим прізвищем, то вам цього зробити вже не вдасться.

Чи потрібно змінювати закордонний паспорт, скріншот

Адже все всі дані мають збігатися, як в українському паспорті, так і в закордонному. Тому ви будете змушені міняти свої документи.

Чи потрібно змінювати закордонний паспорт, скріншот

Варто зазначити, що свій український паспорт ви маєте змінити протягом одного місяця з дати заміжжя, інакше ви будете змушені заплатити штраф. Штраф складає 17 гривень.

Нагадаємо, правила отримання міжнародного свідоцтва про вакцинацію: може мати кожен. Будь - хто, хто зробив щеплення від COVID-19, має право на отримання даного документа.
Раніше Знай писав, що закордонні паспорти українців масово перевірять на помилки: які порушення потрібно терміново виправити. Закордонні паспорти українців перевіряють на помилки в транслітерації
Також Знай писав, в ID-картці є ваш податковий номер: де його знайти та як це працює. ІПН присвоюється лише один раз і не змінюється протягом життя

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще