Чорнобильська зона – унікальне місце, де дика природа панує над людськими здобутками. Тварини почуваються там як удома, зазначають у Чорнобильському Радіаційно-екологічному Біосферному Заповіднику.

Цього разу вчені показали рештки ведмежої трапези та розповіли, що у ведмедя на десерт.

«Ведмеже меню: олень і яблука. Зустрітись з бурим ведмедем на заповідній території віч-на-віч не так просто (та й це – занадто небезпечно). А от місця, де харчується цей великий хижак, та сліди його життєдіяльності, співробітники Заповідника відшукують регулярно», - розповідають біологи.

Фото Сергія Жили

Фото Сергія Жили

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Фото Сергія Жили

Вони додали, що цього разу знайти рештки ведмежого обіду їм допомогли крики круків, які докльовували кістки впольованого оленя.

Ведмідь не загриз рогатого красеня – він переламав йому хребет. М’ясне меню небезпечний звір урізноманітнив свіжими яблучками – як відомо, ведмеді – всеїдні тварини і полюбляють солоденьке.

Фото Сергія Жили

скриншот з відео Сергія Гащака

«Судячи з того, що в оленя переламано хребет, ведмідь був великого розміру й досить сильним. Ширина його сліду – 16 см. Незважаючи на власну міць, він турбувався про власну безпеку й переміщав шкіру копитного з місця на місце. Крім оленини, клишоногий хижак ласував і яблуками. Якраз неподалік місця трапези росте деревце з червонобокими плодами...», - зазначають дослідники.

«Я теж віддаю перевагу м'ясу з овочами або ж із фруктами», «Оленятина з яблуками... ммм... смачно», - пишуть у коментарях читачі сторінки.

Раніше повідомляли, власникам собак вимагають створити спеціальні майданчики для вигулу тварин: "Доводиться знущатися....".

Як повідомляв Знай.uа, у Франківську масово труять малюків, Марцінків відхрестився: "Передвиборча провокація".

Знай.uа писав, Садовий "депортував" тварин з цирків у Львові, тепер тільки клоуни.