Міжнародна група вчених виявила елемент, який входить до складу речовин людського тіла, в далекій галактиці на відстані більше 12 мільярдів світлових років від Землі. Про це пише 7news.

Йдеться про фтор, неорганічну речовину, яка міститься в кістках і зубах у вигляді фториду.

"Ми всі знаємо про фтор, тому що зубна паста, яку ми використовуємо щодня, містить його", - сказав астрофізик, провідний автор дослідження Максиміліан Франко, науковий співробітник університету у Великобританії.

Команда астрофізиків знайшла фтор у великих газових хмарах галактики, яка віддалена від Землі на відстань в 12 мільярдів світлових років. До цього відкриття, вважалося, що фтор є тільки в нашій галактиці Чумацький шлях і її сусідках, а також в деяких інших небесних об'єктах.

Космос, скриншот youtube SMART [Научпоп] DeeaFilm

Вчені відзначають, що елементи, які були виявлені в нашій Сонячній системі і на Землі, виникли в ядрах зірок, вивільнившись під час зоряних вибухів. Як саме всередині цих зірок був утворений фтор, поки залишається загадкою.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

На думку дослідників, зірки, які виділяли фтор, швидше за все, проживали недовге за космічними мірками життя, вони були масивні, але жили всього кілька мільйонів років – це ніщо в порівнянні з Всесвітом, який існує 13 мільярдів років.

Відкриття доводить, що фтор був одним з елементів, які утворилися на ранньому етапі існування Всесвіту.

Знай.ua нагадує: Астронавти НАСА вперше в історії виростили перець чилі та приготували "космічні" тако

Як раніше повідомляв Знай.ua: Вчені назвали нову причину зникнення мамонтів: людство ні до чого

Також Знай.ua писав: "Інопланетні передачки?": вчені чухають голови при вигляді об'єкта, який вибухає сотні разів на день