Постійна робота з гаджетами може спровокувати біль в очах. Про негаразди може свідчити також відчуття стороннього тіла в оці й сухість слизової оболонки. Видання «The Village Україна» поділилося порадами від офтальмохірурга Ольги Денисюк, як зберегти зір під час роботи з телефоном і комп’ютером.

Перебуваючи перед екраном, людина менше кліпає очами. Очі пересихають і виникаєсиндром сухого ока або, як його ще називають, комп’ютерний зоровий синдром.

Користувач за комп'ютером, скріншот: Youtube

Як зберегти зір під час роботи:

  • Короткі перерви кожних 45 хвилин роботи. Це зменшить напруженість ока та його втомлюваність. Навіть 3-5 хвилин кожні 45 хвилин роботи зменшать напругу на очі.
  • Робіть гімнастику для очей, щоб розслабити зоровий м’яз і зменшити прояви синдрому комп’ютерних очей. Наприклад, підійдіть до вікна, подивіться на віддалений предмет, а тоді на щось близьке, і навпаки.
  • Якщо відчуваєте сухість в очах, скористайтеся зволожувальними краплями. Такі ліки можна брати із собою на роботу, або крапати препарат зранку та перед сном. Потрібні краплі вам підбере лікар.

догляд за окулярами і контактними лінзами, фото Getty Images

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще
  • Зберігайте дистанцію. Очі мають бути на відстані близько 30–45 сантиметрів від екрану гаджета.
  • Працюйте в лінзах або окулярах, це допоможе не надто напружувати м’язи ока.
  • Не працюйте в темряві – краще увімкнути світло. Темрява сприятиме напруженню ока і може спричинити біль у голові.
  • Не горбтеся перед комп’ютером. Крива шия і спина викликає спазм судин, а це провокує порушення зору. Важливо, щоб гаджет розташовувався навпроти очей.

Нагадаємо, раніше сина легенди "Танців з зірками" Ілони Гвоздьової не захотіли лікувати без грошей: швидка їхала півтори години

Також "Знай.uа" у вас є 30 хвилин, щоб врятувати життя: в яких випадках треба негайно викликати швидку

Як повідомляв портал «Знай.uа", дівчинка без свідомості застигла на поверхні води, двоє лікарів дивом опинилися поруч: "Побачив у стані клінічної смерті"