В Українському Інституті політики повідомили про зміни у ТОП-політиків

З дня відсторонення з посади спікера ВРУ Дмитра Разумкова минув місяць, проте популярність політика, навпаки, помітно зростає. Додала "вогню" і нашуміла новина про створення ним власного депутатського об'єднання "Розумна політика". Згідно зі свіжим опитуванням, за рейтингом у питанні майбутніх президентських виборів він майже наздогнав Володимира Зеленського. А от останні "тренди" нинішньої влади мають значні проколи.

Дмитро Разумков, Володимир Зеленський - фото ВРУ

"Срібло" – у Разумкова, а Тимошенко "в хвості"

Соцдослідження було проведено в Telegram-каналі Українського Інституту політики – участь в опитуванні взяли понад 100 тисяч громадян.

Лідером у відповіді на запитання "Кого б Ви підтримали на виборах президента України?" став президент України Володимир Зеленський – за нього свій голос віддали 28 % осіб.

Володимир Зеленський - фото Знай.ua

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Срібло" дісталося ексспікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову – він набрав 22 %. А от лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко зайняла останню позицію із показником у 3 %.

Юлія Тимошенко, instagram.com/yulia_tymoshenko

Результати голосування:

  • В. Зеленський – 28%
  • Д. Разумков – 22%
  • М. Чаплига – 14%
  • П. Порошенка – 13%
  • А. Білецький – 6%
  • В. Кличка – 5%
  • Є. Комаровський – 5%
  • Ю. Бойко – 4%
  • Ю. Тимошенко – 3%

"Звичайно, це голосування не можна вважати репрезентативним, та кількість голосуючих дозволяє робити певні висновки – як мінімум, по схильності інтернет-аудиторії до тих чи інших кандидатів. 100 тисяч голосуючих – це серйозна частина електорату. Враховуючи, що люди, які проголосували в інтернеті, як раз і є найбільш проактивною частиною суспільства", - відзначають в Українському Інституті політики.

Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)

"Повернення" Антона Полякова, обшуки і ковід-провал

Лідируючу позицію ексочільник Парламенту Дмитро Разумков зайняв і у ТОП-25 рейтингу найпопулярніших політиків за жовтень.

Несподіваною новиною стала "повернення" 33-річного народного депутата Антона Полякова, що загинув на початку жовтня. Він зайняв 10 позицію у топі, обігнавши Юлію Тимошенко, Олександра Корнієнко і прем'єра Дениса Шмигаля.

Антон Поляков, фото: nv.ua

Потрапили до топ-25: Михайло Саакашвілі, Андрій Таран, Антон Поляков і Андрій Садовий.

Покинули топ-25: Олексій Арестович, Андрій Єрмак, Сергій Марченко та Арсен Аваков.

Також були підсумовані основні тенденції у внутрішній політиці України за останній тиждень.

Як зазначили в УІП, заходи боротьби з коронавірусом в країні виявилися провальними – в результаті тенденція недовіри владі значної частини українців у питаннях протидії пандемії продовжилася.

Карантин в Україні, фото: Unian

"В рамках тренду загального курсу зміцнення впливу Офісу Президента в регіонах і концентрацію в її руках виконавчої влади відбулися кадрові ротації в 1/3 його складу Кабміну – з метою встановлення більш повного контролю ОП над роботою Уряду та його основними фінансовими потоками. Продовжилися обшуки та розслідування кримінальних справ щодо фігур та компаній, які пов'язують із В. Кличком, П. Порошенком, В. Медведчуком, О. Аваковим", - повідомили фахівці Українсько Інституту політики.

Денис Шмигаль - фото Кабмін

Нагадаємо, масштабне призначення одразу 4 міністрів відбулося в Парламенті 4 листопада.

Одні з найважливіших відомств Кабміну очолили Павло Рябікін, Олексій Резніков та 2 жінки-міністра – Ірина Верещук і Юлія Свириденко.

Верещук, фото: Facebook

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що українці повстали через VIP-призначення у МОН посадовця часів Януковича: урізання підручників, "відкат" реформ і нарко-перевірка – чого чекати.