Будь-яка жінка при надії переживає за дитя, яке носить під серцем, і слухає поради від матусі, тітки чи бабусі, які іноді бувають дуже дивними, як-то не гладити кішку або не в’язати. Пояснити, які рекомендації варто брати до уваги, а які є просто забобонами, взялася гінекологиня Олена Мухіна.

На поставлені запитання лікар відповіла журналістам ТСН з телеканалу 1+1.

  • Чи можуть домашні тварини зашкодити вагітній?

Олена Мухіна розповідає, що майбутні мами часто звертаються із запитаннями, чи варто кудись діти пухнастика на час вагітності.

«Якшо кіт з вами живе давно, то ви з ним уже рідні і всі можливі інфекції, які він мав перенести, до них вже у вас є імунітет, тому якщо кішка або котик вас проживає давно в родині, то нехай він у вас залишається. Але ми попереджаємо, що на малих термінах не треба брати нову тваринку до сім’ї», - відповідає лікар.

Олена Мухіна, скриншот youtube ТСН

Гінекологиня також додала, якщо тварину під час вагітності завели, краще здати аналіз на токспоплазмоз.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще
  • Якщо вагітна гладить кота – дитина народиться волохатою?

Олена Мухіна пояснює, що кіт не може вплинути на волосся дитини. Гладити котика можна і навіть варто, бо це поліпшує емоційний фон вагітної.

  • Вагітній не можна в’язати, аби у дитини не сталося обвиття

Лікар розповідає, що подібні забобони йдуть із давнини і пов’язані не з магією, а з фізіологією, і залежить від положення тіла матусі під час в’язання.

«Одна лучинка стоїть на столі, і вона отак схиляється і в’яже. Звісно це не є комфортне положення для дитинки. У дитини може з’явитися гіпоксичний стан, вона буде активно рухатися і може статися обвиття», - пояснила Олена Мухіна, звідки взявся забобон.

Олена Мухіна, скриншот youtube ТСН

Теж саме стосується іншого рукоділля – займатися ним можна, але у комфортній позі, щоб дитина отримувала достатньо кисню.

  • Майбутній мамі не можна сидіти на порозі?

За словами Олени Мухіної, таку пораду дають, бо вагітній насправді не рекомендується сидіти на протязі, бо вона може захворіти.

  • Вагітним не можна фарбувати волосся і нігті?

Лікар не забороняє фарбувати волосся, але радить обирати для цієї процедури природні барвники, адже у вагітної організм має менше захисних гормонів, які роблять шкіру і волосся стійкими до зовнішніх дій. Манікюр Олена Мухіна радить робити вдома, щоб не занести інфекцію.

Знай.ua нагадує: Фреймут, Квіткова та Мірошніченко: хто з зірок наражався на хейт під час вагітності

Як раніше повідомляв Знай.ua: Більше кліпати і менше працювати: лікар Ольга Денисюк підказала, як зберегти очі здоровими

Також Знай.ua писав: "Доглядаю за літньою мамою...": відповідальним українцям розповіли про додатковий стаж і надбавку до пенсії