Фахівці стверджують, що існує декілька причин того, що в Україні частина населення не сприймає вакцинацію та не вірить в існування коронавірусу. Як пише "Главком", люди не довіряють владі та все ще перебувають під впливом досвіду радянських часів.

Політичний психолог Валентин Кім розповів, що страхи людей про чипування і що їм вколють якусь невідому речовину не виникають на порожньому місці. Фахівець цей факт називає проявом недовіри населення та його заляканості.

Психолог назвав чотири причини існування такої ситуації на пострадянському просторі:

1. Жага реалізувати право вибору, якого так бракувало в радянські часи. Фахівець зауважує, що в СРСР проста людина була позбавлена вибору. Вона навіть не здогадувалася про таку можливість, адже це рішення брала на себе держава. Проте й зараз нове покоління не сприймає відсутність вибору, додає він.

Вакцинація, кадр з відео

2. Державу почали сприймати не як джерело піклування, а як джерело небезпеки.

3. В СРСР смертність від вакцинації була, і про неї мовчали. А зараз, як зауважив психолог, суспільство реагує саме на інформацію про смерті.

4. Суспільством рухає жага до суперечностей. Експерт пояснює, що чинити інакше, ніж закликає керівництво країни, у "ковідних" реаліях дуже характерно для розчарованих.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

"Це загальносвітова тенденція – розчарування у політичних елітах, і маси починають мститися елітам своєю електоральною поведінкою. Саме з цієї причини у різних країнах світу до влади почали приходити так звані трикстери: Володимир Зеленський, Борис Джонсон, Дональд Трамп… це формат політика, який атакує правила, ламає систему та загалом усе ламає", – пояснює експерт. Валентин Кім

Водночас соціальний психолог Олег Покальчук зауважив, що однією з причин недовіри людей до влади є певне стирання пам’яті про минулий досвід. Відповідно це має вплив й на вакцинацію, яку чинна влада пропагує.

Вакцинація, скріншот: YouTube

Нагадаємо, Олена Зеленська заявила, що поверне дітей у шкільні їдальні: "Кондитерка, сосиски й інші субпродукти". Перша леді Олена Зеленська заявила, що потрібно повертати дітей у шкільні їдальні. Адже завдяки правильному сніданку та обіду, учні краще вчитимуться

Як повідомляв портал "Знай.ua", Віталій Кличко молиться "за здоров'я" моста Патона. Мер Києва Віталій Кличко прозвітував про ситуацію з ремонтом аварійного моста Патона у Києві

Також "Знай.ua" писав, нардепам робитимуть безкоштовні ПЛР-тести на Covid-19 при вході у Раду, а з українців здеруть мінімум 650 грн. Народні депутати зможуть безплатно робити ПЛР-тести на COVID-19 у Верховній Раді України