На сайті президента України з'явилася Нова петиція, в якій пропонується розглянути і підтримати проект про скасування математики як обов'язкового предмета на ЗНО в 2022 році.

Її автором виступила Козинець Анастасія Дмитрівна, і з'явилася ініціатива на сайті в п'ятницю, 12 листопада. Її вона безпосередньо адресувала президенту Володимиру Зеленському і Міністерству освіти від імені столичної гімназії.

Петиція, фото: скріншот

Учні попросили розглянути знову і підтримати проект, який стосується обов'язково скасування математики як обов'язкового предмета.

Введення даної дисципліни створює обмеження для всіх учнів, які мають гуманітарний склад розуму, і планують вступати на спеціальність, де математика не потрібно.

Популярні новини зараз

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Скрін, відео YouTube ЗНО

"Вся секція гуманітарних спеціальностей не передбачає вступний іспит з математики. Підготовка до ЗНО з цього предмету учнями, які мають на меті вступити до гуманітарного вузу і зосереджують велику частку своїх зусиль на підготовку до складання дисципліни, що не входить до переліку вступних іспитів, знижує рівень продуктивності, що в свою чергу може позначитися на результатах ЗНО з спеціальностей, які учневі необхідні. Математика як різновид знання використовується людьми різних спеціальностей тільки в дуже вузькому колі ситуацій" - йдеться в повідомленні.

ЗНО, фото: скріншот з відео

Далі українка навела ще кілька приводів, чому потрібно скасувати дане рішення. За кілька днів його підтримало 190 осіб, і якщо петиція набере 25 тисяч підписів за три місяці, президент буде зобов'язаний його розглянути.

ЗНО / скріншот з відео

Учні скаржаться, що повідомили про це раптово, і в школі не вистачає тих знань, щоб нормально здати предмет. Кожен вже визначився з предметами, які вони хочуть здавати, і тут несподіваний "сюрприз".

Нагадаємо, що українські студенти просять скасувати обов'язковий іспит з іноземної мови

Раніше повідомлялося, що доогда українці відпочиватимуть у 2022 році: календар вихідних та святкових днів

Також, в Мінсоцполітики пообіцяли індексацію пенсій для всіх у 2022 році