«Укрзалізниця» разом з Міністерством фінансів анонсувала модернізацію та масштабні оновлення. Програма передбачає закупівлю нових вагонів, осучаснення рухомого складу, будування нових магістралей, електрифікацію. Коли пасажири на собі відчують комфорт від поїздок потягами та в яку суму обійдеться «нова залізниця», дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Володимир Зеленський заявив про новий напрямок «Великого будівництва» — оновлення української залізниці. Вперше за 30 років незалежності України, вітчизняна залізниця отримала рекордні бюджетні інвестиції — чотири мільярди гривень.

За словами заступника Міністра фінансів України Олександра Кави розвиток залізниці є світовим і європейським трендом, проте наша країна до цього часу не використовувала державний бюджет як джерело фінансування залізничної інфраструктури і пасажирських перевезень.

Фото: "Джедаї"

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Вперше заплановано придбати 100 нових пасажирських вагонів за державний кошт, а також планується провести електрифікацію залізниці до міста Васильків Київської області, що дозволить до кінця 2021 року запустити прямі електропоїзди «Київ-Васильків». Розвиток цього напрямку дасть можливість істотно зменшити затори на трасі Київ-Одеса.

Крім того, запланована електрифікація залізниці у містах Черкаси та Сміла, будуть запущені потяги сполученням «Київ-Черкаси» з тривалістю поїздки 2,5 години. Також «Укрзалізниця» планує забезпечити щоденне залізничне сполучення мешканців міста Житомир з усією країною.

Фото: "Джедаї"

«У наступному році Міністерство фінансів планує спрямувати на розвиток залізничного транспорту не менше трьох мільярдів гривень. Розглядається можливість збільшення фінансування для підтримати нових напрямків з розвитку пасажирських перевезень», — коментує Олександр Кава, заступник Міністра фінансів України.

Також в бюджеті на наступний рік заплановано запуск проекту Київ City Express, що передбачає розвиток міського і приміського залізничного сполучення.

Нагадаємо, плацкарти-люкс : "Укразалізниця" планує модернізувати вагони, витративши на кожен 17 мільйонів. Компанія-оператор пасажирських і вантажних перевезень представила оновлені вагони плацкартного і купейного тип

Також Знай писав, списання вагонів за віком - це лобістська схема, яка спрямована проти економіки України в угоду одному з олігархів – аграрії

Раніше Знай повідомляв, карантин в Україні - не перешкода: метро в Києві святкує свій 61 день народження. Київський метрополітен-невід'ємна частина повсякденного життя кожного киянина і гостя столиці з 60-х років