Дмитро Разумков повідомив цікаві новини

Як і передбачали експерти, на шляху колишнього очільника Верховної Ради не обійшлося без "палок в колеса" з боку ОП та керівництва фракції монобільшості. Як, власне, і намір Дмитра Разумкова створити власну політичну партію. Про це сьогодні він особисто повідомив в ході брифінгу, що відбувся 17 листопада в кулуарах Верховної Ради.

Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)

Створення партії, цілі і "пиріг"

Більшість членів новоствореної "Розумної політики" приєдналися до брифінгу ексочільника Парламенту – решта на момент виступу була у відрядженні.

"У нас – представники різних регіонів, різних Комітетів і фракцій. Але головною об'єднуючою ціллю є більш ефективна робота Парламенту і впровадження реформ, що турбують людей, і допомога у тих випробуваннях, з якими зараз стикаються українці. І, я впевнений, що це тільки початок – людей, які цінують те, з чим вони йшли до влади, буде ставати більше", - зазначає Дмитро Разумков.

Брифінг - скріншот

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

За словами ексспікера ВРУ, до переліку основних пріоритетних напрямків депутатського об'єднання, увійдуть: тарифи, ковід-допомога, подолання економічної кризи, безпека на кордонах і на фронті тощо.

"Партію створювати ми будемо. Та, на відміну від наших колег, у нас немає бажання нічого від когось відкушувати. В тому числі, і від "бюджетного пирога". Парламент повинен функціонувати не так, як хочеться голові тієї чи іншої фракції або президенту держави, а як єдиний організм – він має залишатися незалежною інституцією", - наголосив в ході виступу Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)

Склад у понад 200 нардепів і "подарунки"

Не оминув увагою ексочільник Парламенту і нещодавню заяву голови фракції "Слуга Народу" Давида Арахамії про те, що він також може увійти до складу "Розумної політики".

"Ми розглянемо з колегами заяву Давида Георгійовича, але я не впевнений, що він буде відповідати нашим головним принципам. Подивимося, розглянемо і приймемо виважене рішення щодо його участі. Але тут треба буде все ж таки в чергу ставати. Колеги, готові приєднатися, підходять і зі "Слуги Народу", і з інших фракцій", - відзначає Дмитро Разумков.

Давид Арахамія, фото: Facebook

Також колишній Глава Верховної Ради підкреслив, що меж у складі його МДО немає – а кількість його членів згодом може доходити і до понад 200 нардепів.

"Я хочу подякувати всім колегам за те, що не дивлячись на той тиск, що відбувався з Офісу президента і фракції, та "перемовини", уговори, які лунали багато тижнів, вони все ж таки свої внутрішні принципи змогли відстояти. Говорили: "Всі розійдуться!". Ні, нікуди ніхто розходитися не буде – такого подарунку робити їм ніхто не буде", - наголосив ексочільник Парламенту.

Брифінг - скріншот

Нагадаємо, на момент подачі звернення про створення МДО "Розумна політики" до його складу входило 25 народних обранців.

Вчора заяву про вихід з цього депутатського об'єднання написав представник фракції "Батьківщина" – секретар Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Володимир Кабаченко.

"Розумна політика", склад - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.