Олена Брайченко 10 років займається дослідженням української кухні, вона – професійний історик, що про гастрономічні традиції знає більше, ніж шеф-кухар.

У програмі «Твій день» на 1+1 дослідниця української кухні поділилася рецептом капусняка.

Для капусняка потрібні такі продукти:

  • 400 г. капусти квашеної
  • 400 г. нежирного м’яса
  • 2 картоплі
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 30 г сала
  • 4 ст.л. пшона
  • Часник, спеції, зелень

Олена Брайченко, скриншот youtube ТВІЙ ДЕНЬ

Варимо м’ясо, щоб отримати 3 літри бульйону. Моркву потрібно натерти, а цибулю нарізати мілко, спасерувати на олії на сковороді. Картоплю кладемо у бульйон цілою, не ріжемо її, висипаємо у бульйон також пшоно. Доводимо до кипіння, додаємо квашену капусту. Коли пшоно і картопля зварилися, витягаємо картоплю, товчемо її, потім відправляємо в каструлю разом із морквою та цибулею, доводимо до кипіння. Можна розтовкти сало із часником і додати до супу. Перед тим, як подавати на стіл, дати супу трохи настоятися. У кожну тарілку покласти зелень.

Овочі, скриншот youtube ТВІЙ ДЕНЬ

Популярні новини зараз

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Знай.ua нагадує: Зелене пюре з горошку та шпинату від Володимира Ярославського: як приготувати красивий і смачний гарнір

Як раніше повідомляв Знай.ua: Не злипнеться. Легендарний рецепт смачного варення від Тані Косиненко з обліпихи і цукру, навіть кип'ятити не потрібно

Також Знай.ua писав: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський відкрив секрет справжньої котлети по-київс