Олена Брайченко 10 років займається дослідженням української кухні, вона – професійний історик, що про гастрономічні традиції знає більше, ніж шеф-кухар.
У програмі «Твій день» на 1+1 дослідниця української кухні поділилася рецептом капусняка.
Для капусняка потрібні такі продукти:
- 400 г. капусти квашеної
- 400 г. нежирного м’яса
- 2 картоплі
- 1 морква
- 1 цибулина
- 30 г сала
- 4 ст.л. пшона
- Часник, спеції, зелень
Варимо м’ясо, щоб отримати 3 літри бульйону. Моркву потрібно натерти, а цибулю нарізати мілко, спасерувати на олії на сковороді. Картоплю кладемо у бульйон цілою, не ріжемо її, висипаємо у бульйон також пшоно. Доводимо до кипіння, додаємо квашену капусту. Коли пшоно і картопля зварилися, витягаємо картоплю, товчемо її, потім відправляємо в каструлю разом із морквою та цибулею, доводимо до кипіння. Можна розтовкти сало із часником і додати до супу. Перед тим, як подавати на стіл, дати супу трохи настоятися. У кожну тарілку покласти зелень.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Знай.ua нагадує: Зелене пюре з горошку та шпинату від Володимира Ярославського: як приготувати красивий і смачний гарнір
Як раніше повідомляв Знай.ua: Не злипнеться. Легендарний рецепт смачного варення від Тані Косиненко з обліпихи і цукру, навіть кип'ятити не потрібно
Також Знай.ua писав: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський відкрив секрет справжньої котлети по-київс