Україна і Канада оголосили про старт спільного будівництва космодрому. Проект буде реалізований Компанією Maritime Launch Services.

Про це повідомляє посольство України в Канаді у Facebook.

Так, стало відомо, що 19 листопада космічні агентства України і Канади домовилися про спільне будівництво космодрому в провінції Нова Шотландія.

Під час цього були присутні чимало офіційних представників, серед яких голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай, міністр інновацій, науки і промисловості Канади Франсуа-Філіп Шампань, президент канадського космічного агентства Ліза Кемпбелл та інші.

Фото: посольство України в Канаді

Разом вони оприлюднили офіційний макет пускового контрольного центру спільного проекту. Він буде названий на честь Олександра Дегтярьова, колишнього керівника ДК КБ "Південне".

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Фото: посольство України в Канаді

Спільний україно-канадський проект зі створення космічного пускового комплексу реалізує канадська компанія Maritime Launch Services. Він передбачає використання українського ракетоносія "Циклон 4М".

Нагадавши, "вони дійсно тут": світові вчені приголомшили своєю заявою про інопланетян. Колишній чиновник Пентагону Луїс Елізондо розповів про інопланетне життя на Землі

Також Знай писав, NASA не дарма ліплять на всі шкарпетки: вчені виявили "живу" планету за межами Чумацького Шляху. Цей захоплюючий результат відкриває нові можливості для пошуку екзопланет

Також Знай повідомляв, астрономи натрапили на п'ять коричневих карликів, які важче планет-гігантів. Вони важчі за Юпітер