Простий алгоритм про те, як слід нарахувати е-лікарняні по догляду за дитиною. Про це повідомляє телеграм-портал Фонд соціального страхування.

Українські батьки мають право на допомогу по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною до чотирнадцяти років. Воно виплачується на весь період, протягом якого дитина потребує догляду за довідки лікаря, але не більше двох тижнів. А в разі стаціонарного лікування - за весь час перебування застрахованого в стаціонарі разом з хворою дитиною.

Проте існують випадки, коли електронні лікарняні створюються на тривалості більше чотирнадцяти днів, незважаючи на те, що дитина перебуває на амбулаторії.

Е-лікарняні, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"У таких випадках комісія із соціального страхування підприємства при розгляді е-лікарняного повинна звернути увагу на заклад, лікарем якого було створено медичний висновок – чи є він амбулаторно-поліклінічним, або забезпечує стаціонарне лікування", - повідомляє телеграм-портал Фонд соціального страхування.

Якщо комісія має достатньо інформації для того, щоб встановити, що дитина лікується в амбулаторії, батькові можуть відмовити в лікарняному. Якщо даної інформації недостатньо, то слід звернутися до Фонду соціального страхування для перевірки правильності оформлення медичного висновку.

Раніше повідомляли, українці показали черги на вакцинацію в "червоних" містах: "десь густо, а десь порожньо".

Як повідомляв Знай.uа, немає документа і не приходить sms? Українцям показали, як отримати е-лікарняний.

Знай.uа писав, протези, коляски і санаторій: у Фонді соцстрахування показали, що можна" взяти " замість робочої травми.