Слідом за основними продуктами харчування, в Україні раптово рекордно подорожчала томатна паста. Про це повідомили у виданні «Мінфін».

За даними аналітиків цін на продукти харчування, такого раптового зростання вартості томатної пасти в країні ще не спостерігалося.

У продуктових магазинах за 350-грамову баночку продукту від найпопулярнішого виробника «Чумак», покупцям доведеться викласти з гаманця 28 гривень 55 копійок. При цьому ще місяць тому вартість томатної пасти становила 27 гривень і 25 копійок.

Таким чином, томатна паста подорожчала на 4,89% всього за місяць.

Скрін, Мінфін

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Такого стрибка ціни на цей продукт в Україні ще не спостерігали ніколи. Зростання ціни томатної пасти означає подорожчання борщового набору - адже багато українців готують улюблену національну страву саме з томатною пастою через брак домашнього томатного соку або свіжих помідорів.

Борщ, кадр з відео

Нагадаємо, рецепт від Євгена Клопотенка: масло з карамельно-горіховим присмаком, яке не горить під час смаження Топлене масло широко використовується в країнах Південної Азії, вважається традиційним продуктом індійської кухні і називається «гхі».

Як повідомляв Знай.uа, Євген Клопотенко нагодував Анатолія Анатоліча дивними делікатесами-слина "лилася рікою": "поїв бобра, бджіл..."

Також портал Знай.uа писав, що зірка " МастерШеф "Євген Клопотенко запропонував організувати свято на честь борщу:"Всеукраїнський, масштабний день". Кулінар зазначив, що думає над реалізацією цієї ідеї на державному рівні вже рік і при цьому запропонував своїм покулонникам влаштувати демоверсію на цих вихідних.