Прожитковий мінімум в Україні знову зросте: що буде з зарплатами і соцвиплатами

Вже з 1 грудня прожитковий мінімум зросте до 2393 грн. Чи зміниться він відповідно різних груп населення. Зокрема:

  • для дітей до шести років-2100 грн;
  • для дітей віком від 6 до 18 років-2618 грн;
  • для працездатних осіб-2418 грн;
  • для тих, хто втратив працездатність, - 1934 грн;

У Мінсоцполітики нагадали, що розмір прожиткового мінімуму впливає на розрахунок мінімальної зарплати і пенсії. Розмір адресної допомоги для осіб з інвалідністю з 1 грудня становитиме: для I групи та дітей з інвалідністю 2514, 2 грн, а для II групи — 2224,1 грн. Для осіб з інвалідністю III групи — 1934 гривні.

Зарплата, фото Korrespondent

В Україні подорожчав найважливіший продукт для борщу: на 30 гривень не купиш і півкіло

Популярні новини зараз

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

За даними аналітиків цін на продукти харчування, такого раптового зростання вартості томатної пасти в країні ще не спостерігалося.

У продуктових магазинах за 350-грамову баночку продукту від найпопулярнішого виробника «Чумак», покупцям доведеться викласти з гаманця 28 гривень 55 копійок. При цьому ще місяць тому вартість томатної пасти становила 27 гривень і 25 копійок. Таким чином, томатна паста подорожчала на 4,89% всього за місяць.

Оля Полякова націлилася на найапетитніше, що є у Дзідзьо-Slavia не пробачить: "Ням-ням"

У своїх Insta Stories Оля Полякова показала одне з найголовніших достоїнств свого колеги Дзідзьо - його авторський кулінарний продукт DZIDZIO PIZZA, який зовсім недавно зайшов на український ринок і буквально зі швидкістю світла здобув великий успіх і популярність.

Як повідомила суперблондинка на короткому відео, віднедавна її обов'язковим пунктом у райдері на концертах є саме ця піца. Полякова не скупилася на компліменти своєму колезі і з радістю розрекламувала його продукт.

Оля Полякова, instagram.com/polyakovamusic

Вікторію Смеюху спробували виправдати за знущання зі слави Камінської: "добре ,що на сцені один одного не лупили"

Нещодавно між екс-учасницями групи" НеАнгели " розгорівся скандал. Вікторія Смеюха виклала в соцмережі відео, де розрізає торт із зображенням колишньої колеги слави Камінської.

"Це абсолютна PR-історія. Це не органічно. Це не її природна поведінка. Якщо ми детально подивимося відео, то можемо оцінити, як людина поводиться в своїх попередніх відео, тих же сторіс, і як вона поводиться на цьому відео. Це абсолютно награна, запланована заздалегідь історія", - зазначила PR експерт Любов Мочалова.

НеАнгели / скріншот з відео

В Україні посилять карантин і змінять термін дії сертифіката: кому загрожують штрафи від 34 до 170 тисяч гривень

Відзначається, що в регіонах, що потрапляють в «жовту» зону, для роботи різних закладів необхідно мати повністю вакцинований персонал. Досить хоча б однієї дози.

Для того, щоб відвідувати будь-які публічні місця з масовим скупченням людей, також необхідно мати сертифікат про вакцинацію. Або ж негативний ПЛР-тест, сертифікат про одужання.

У МОЗ також змінили термін дії сертифіката про вакцинацію однією дозою вакцини-замість 120 днів тепер він діятиме всього 30 днів.

Карантин в Україні, кадр з відео