Національний банк України опублікував курс валют на п'ятницю, 26 листопада.

Фінальна осінній тиждень перед груднем добігає кінця. Далі нас чекає зима, Новий Рік і невідомість в тому, як будуть вести себе валюти перед гривнею. НБУ виставив нові котирування на п'ятницю. Ці ж цифри будуть використовуватися в найближчі суботу та неділю, але значення на понеділок будуть відомі лише з часом.
У п'ятницю нас, очікувано, вітають зміни, по відношенню до гривні. Не найприємніші, адже, як ми бачимо, долар США просто злетів вгору після того, як радував українців приємними значеннями близько 26 гривень. У четвер ціна становила 26,9273 гривень за одну одиницю, а зараз - 27,0256. Це на цілих 10 копійок більше, ніж у четвер.
Експерти заявляють, що на курс гривні тисне попит на валюту - він залишається підвищеним, тому і штовхає позиції вгору. Національний банк продовжує стримувати темпи зростання порційними продажами валюти з резервів. Індекс долара зараз знаходиться на піку, до основних твердих світових валют. Хоча гривня якийсь час і не "помічала" світовий тренд на зміцнення долара США.

Повертаючись до головної європейської валюти, варто відзначити, що вона перестала займати приємні позиції для українців, опинившись дорожче тридцяти гривень за одну одиницю. 25 листопада вартість становила - 30,1734, а зараз - 30,3376. Це на катастрофічні 16 копійок більше, ніж раніше. Польський злотий практично не змінюється, але за останні дні все ж зростає вгору — 6,4989 грн. А ось за десять російських рублів доведеться віддати — 3,616 грн.

Офіційні курси валют Нацбанку на 26 листопада встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

100 доларів США - 2702,56 гривень (+9,83 грн).

100 євро - 3033,76 гривень (+16,42 грн).

Курс валют на 26 листопада, скріншот: НБУ

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Нагадаємо, курс валют 25 листопада остаточно розтопче гривню: Долар знову в лідерах, а Євро готовий до рішучого стрибка

Як повідомляв Знай.ua, підвищення тарифів на газ 2022: Володимир Лепушинський з НБУ розповів українцям, коли" погладшають " платіжки

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара