Для наших читачів з'явилися важливі новини, які так чи інакше торкнуться буквально всіх громадян України. Повідомляється, що з 1 грудня 2021 року в державі зросте розмір прожиткового мінімуму, а відповідно слід очікувати і підвищення прив'язаних до нього соціальних виплат.

Експерти прогнозують, що найближчим часом слід очікувати більш високу пенсію, аліменти, допомогу на дітей та інші виплати. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Цього року, згідно з бюджетом-2021, було передбачено два підвищення прожиткового мінімуму. Одне вже відбулося в липні, а останнє – з 1 грудня.

Головні зміни в соцвиплатах, Інфографіка: Слово і Діло

За категоріями прожитковий мінімум з 1 грудня буде наступним:

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

- для дітей до 6 років - 2 100 гривень;
- для дітей 6 - 18 років - 2 618 гривень;
- жля працездатних осіб - 2 481 гривня;
- для осіб, які втратили працездатність - 1 934 гривні.

Прожитковий мінімум, скріншот: 24tv.ua

Що буде з мінімальною зарплатою?

Підвищення мінімальної зарплати цього року Урядом було передбачено лише один раз - у грудні. Тому з 1 числа наступного місяця вона підвищиться на 500 гривень до 6,5 тисячі гривень.

Ряд деяких показників теж зросте, зокрема, мова йде про наступні:

- максимальна величина бази нарахування ЄСВ на місяць (з 1 грудня-97 500 гривень),

- максимальний розмір нарахованого ЄСВ на місяць (з 1 грудня-21 450 гривень),

- розмір мінімального страхового внеску ЄСВ на місяць із зарплати працівників та доходів ФОП (за себе), самозайнятих осіб та членів фермерського господарства (з 1 грудня – 1430 гривень).

Допомога по безробіттю, скріншот: 24tv.ua

Допомога по безробіттю

На допомогу з безробіття в Україні мають право особи віком від 16 до 70 років, які можуть працювати, однак через відсутність роботи не мають заробітку або інших доходів, як джерел існування.

Зверніть увагу! У тих містах, де триває карантин, мінімальний розмір виплат по безробіттю становитиме не менше 1000 гривень на місяць для тих, хто за останній рік має менше 6 місяців страхового стажу.

Українці, фото: znaj.ua

Мінімальний розмір виплат по безробіттю

Мінімальний розмір виплат по безробіттю для українців не прикріплений до прожиткового мінімуму, оскільки це фіксована урядом сума. Він у 2021 році може становити 650, або 1,8 тисячі гривень, відповідно до закону "про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття".

Раніше повідомляли, 65-річний українець не захотів виходити на пенсію і помчав захищати кордони - тепер він "Батя" ЗСУ: орудує лопатою, як автоматом.

Як повідомляв Знай.uа, 82-річна бабуся зробила татуювання в прямому ефірі TikTok: "Ніколи не знаєш, що трапиться завтра".

Знай.uа писав, прожитковий мінімум в Україні знову зросте: що буде з зарплатами і соцвиплатами.