На офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України в соціальній мережі Facebook розповіли про вплив коронавірусу (COVID-19) на організм людини.
За даними пресслужби МОЗ, це відбувається з різних сторін. Хоча спочатку проблеми стосуються дихальних шляхів і серцево-судинної системи. Пацієнти, які до хвороби мали проблеми з серцево-судинною системою, більш вразливі до важкого перебігу COVID-19.

Вакцинація від коронавірусу, кадр з відео

"Дослідження показують, що проблеми з серцево-судинною системою виникають у близько 20% госпіталізованих хворих COVID-19. Зокрема, захворювання спричиняє пошкодження міокарда і порушення функції серця. Йдеться про вплив на серцевий м'яз, що викликає запалення міокарда, а у важких випадках - утворює навіть рубці", - йдеться в публікації.

Далі, в повідомленні МОЗ, повідомляється, що запалення міокарда здатне викликати "цитокіновий шторм", що є летальною реакцією імунної системи. У світі все ще тривають дослідження, щоб досконально розібратися в питанні - як саме COVID-19 може стати причиною серцевої недостатності. Також відомо, що коронавірус викликає запалення в оболонці кровоносних судин, і призводить до пошкодження серця через зниження рівня кисню в крові.

Коронавірус в Україні, кадр з відео / ілюстративне фото

"Коронавірус в першу чергу впливає на шлунково-кишкового тракту. Решта-вже як наслідок", "Вакцина теж впливає на серцево-судинну систему", "Zкби хтось цікавився зарубіжними дослідженнями, про це стало б відомо ще в 2020-му, коли вперше заговорили про ураження коронавірусом судин і органів кровотворення (селезінки і кісткового мозку), через що (як наслідок) виникає запалення всіх органів і систем (в тому числі легенів і серця)", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, МОЗ розщедрився на 186 млн грн на медикаменти для українців: хто і як зможе отримати їх безкоштовно

Як повідомляв "Знай.ua", половина доходу - на їжу, бідність зростає, а в середньому - 18 тисяч на людину: скільки українці отримують пенсій і зарплат

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Знай.ua писав, в які країни Європи можуть потрапити українці: МОЗ опублікувало інтерактивну карту "зелених" і "червоних" зон