Днями на Волині працівники комунального підприємства «Волиньприродресурс» знайшли рекордну брилу бурштину вагою майже в 2 кг. Це найважчий камінь в Україні, добутий легально. У скільки оцінюють знахідку, дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Унікальний «сонячний камінь» викопали в кар’єрі поблизу Маневич. До двох кілограмів каменю-рекордсмену не вистачило кілька грамів, його вага складає 1 кілограм 922 грамів.

На Волині видобули унікальний Бурштиновий камінь, фото "Спецкор"

Оскільки бурштин такого розміру вважається ексклюзивним, аби визначити його вартість, камінь відправлять на експертизу до столиці. У Державному гемологічному центрі Міністерства фінансів України проведуть оціночну експертизу.

«Цей камінь може коштувати від 3 доларів за грам. Його необхідно продавати на ексклюзивних аукціонах, де ціна може значно зрости. Для цієї знахідки ми підготуємо спеціальний аукціон і реалізуємо його», — коментує Анатолій Капустюк, директор КП «Волиньприродресурс».

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

На Волині видобули унікальний Бурштиновий камінь, фото "Спецкор"

Комунальне підприємство «Волиньприродресурс» – перше підприємство в країні, яке легально видобуває бурштин. За 7 місяців роботи працівниками було добуто 5,5 тонн каміння. Підприємство організувало вже 6 торгів, за результатами яких отримано понад 70 мільйонів гривень.

На Волині видобули унікальний Бурштиновий камінь, фото "Спецкор"

Зауважимо, в Україні давно існує проблема з нелегальним видобутком бурштину. До прикладу, на Рівненщині та Житомирщині тіньовий ринок з видобутку коштовного каміння процвітає роками. За оцінками експертів обсяг нелегального збуту сягає від 200 до 300 мільйонів доларів на рік.

Нагадаємо, у бурштині знайшли унікальну істоту віком 16 мільйонів років з підказкою для Ілона Маска

Також Знай писав, вчені знайшли крабика-підлітка, який допоможе дізнатися про життя в епоху динозаврів: спав у бурштині мільйони років

Раніше Знай повідомляв, монстри віком 125 мільйонів років: вчені відкрили два нових типи динозаврів, величезні і вражаючі