У сучасному світі з'явилося дуже багато шахрайських схем. Нечесні люди так і норовлять привласнити собі гроші, в тому числі і українців. Не попастися на вудку допоможе тільки обізнаність про максимальну кількість можливих афер.

Багато з них вже пройшли на територію України і позбавляють українців грошей з неймовірною частотою. Зараз ми розповімо про це докладніше.

За добу шахраї обдурили українців на 75 тисяч гривень.

Так, 29 листопада близько 16 години в Кам'янці-Подільському по вулиці Космонавтів шахрай зателефонував 60-річній місцевій жительці і під приводом зменшення кредитного ліміту заволодів грошовими коштами з банківської картки постраждалої на суму 50 200 гривень.

1 грудня близько 15 години в квартирі по вулиці Соборній двоє невідомих, попередньо представившись працівниками соцзахисту, під приводом видачі пакету продуктів харчування, зайшли в квартиру і заволоділи грошима в сумі 5000 гривень, які належать господареві квартири.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Пенсіонерка, фото: Знай.uа

26 листопада в селі Нігин Кам'янець-Подільського району шахрай зателефонував 57-річній місцевій жительці і, представився працівником компанії "Київстар", під приводом проведення перереєстрації діючої сім-карти, провів операції, в результаті яких на ім'я заявниці був оформлений кредит у сумі 12 400 грн і зняті з картки Приватбанку кошти в сумі 339 грн.

17 листопада шахрай зателефонував 21-річній жительці села Івашківці під приводом продажу дрів, оголошення про яке було розміщено в соціальній мережі, та заволодів грошовими коштами в сумі 6300 гривень, які остання перерахувала через термінал самообслуговування на рахунок банківської картки.

Будьте уважні при спілкуванні з незнайомими людьми, не розголошуйте дані своєї карти по телефону навіть співробітникам банку і не впускайте в житло невідомих людей.

Нагадаємо, що українців навчили створювати такі паролі, об які шахраї зламають зуби.

Раніше ми повідомляли, що українка придбала болти і гайки замість бажаного iPhone: доведеться платити кредит.

Також ми розповідали, що СБУ викрила найбільшу аферу року: хитрі хакери-самоучки "атакували" телефони українців - паролі ламали на раз.