Українці страждають від інтернет-шахраїв. Про це повідомляє сюжет "Факти ICTV".

В Україні шахраї користуються прогалинами в законодавстві для того, щоб оформляти кредити в електронному форматі. Зазвичай для цього використовуються паспортні дані жертви і номер телефону. Цього достатньо, щоб оформити кредит в онлайн форматі.

У зв'язку з пандемією ситуація ускладнюється, так як набагато збільшилася роботи, які роблять онлайн. У подібну ситуацію потрапила українка Олена, яка раптово дізналася, що" взяла " позики в мікрокредитній організації. Більше того, кошти на рахунку дівчини заблокували. У НБУ розповіли про те, що кожен місяць отримують 1,5 тисячі скарг подібного роду.

Кібершахраї, фото з відкритих джерел

Прості поради, як звести ризик шахрайства до мінімуму.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще
  • Не залишайте копії документів в Інтернеті. Обережно поширюйте свої дані;
    Встановіть надійні паролі;
  • Якщо ви втратили паспорт, негайно зверніться в поліцію. Це буде доказом якщо аферисти візьмуть кредит на вас;
  • Попросіть мобільний оператор прив'язати номер телефону до паспорта, щоб вашу сім-карту не можна було скопіювати без вас;
  • Не кажіть відомостей про свої особисті дані по телефону. Банківські працівники не мають права дзвонити і просити особисті дані.

Раніше повідомляли, індексація пенсій на 25%, оптичний інтернет та електронні документи: що очікує українців цієї осені.

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Тому громадяни, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні знати, за яких умов субсидія не призначається.

Знай.uа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя". Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена.