Незважаючи на нові правила паркування, на вулицях столиці активно продовжують працювати і заробляти гроші тіньові паркувальники. Чому міська влада не контролює парковку в місті, з’ясовували журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Паркування – одне із найактуальніших і найболючіших питань київських водіїв. Останній час КМДА активно упорядковує цю сферу, створюючи зони для паркування, облаштовуючи паркомати для сплати послуг, а також розширюючи штат інспекторів. Однак на центральних вулицях Києва, біля торгівельних центрів і ресторанів продовжує процвітати бізнес «чорних» паркувальників.

Фото, Джедаї

Водії столиці зауважують, що тіньові паркувальники нікуди не зникали, а в разі відмови від їх послуг, змушують заплатити і подекуди погрожують власникам автівок. Працюють вони навіть на легальних парковках, де є термінали, але оплату приймають лише готівкою.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Фото, Джедаї

У КП «Київтранспарксервіс» повідомили, що легальних паркувальників в столиці вже декілька років немає, а сплата за послуги паркування здійснюється лише через офіційні паркомати чи онлайн застосунки. Також вони додали, що не мають можливості впливати на тіньових паркувальників.

«Повноваження щодо здійснення превентивної діяльності таких осіб відноситься до сфери повноважень Національної поліції України. Ми, зі свого боку, здійснюємо постійний контроль та моніторинг на наявність таких фактів», — зауважив Євген Псьол, заступник директора КП «Київтранспарксервіс».

Фото, Джедаї

За даними фахівців, щороку міський бюджет втрачає десятки мільйонів гривень через чорних паркувальників. Варто зазначити, що водіям необхідно вимагати касовий чек по факту придбання талона на парковку, а в разі його відсутності — відмовлятися від сплати послуг нелегальних паркувальників.

Раніше повідомляли, "Посипатимемо дороги снігом": київський мер Віталій Кличко новим перлом змусив українців плакати... поки тільки від сміху.

Як повідомляв Знай.uа, у київському метро під поїзд потрапила людина-рух завмер: "Діставайте швидше, додому хочеться".

Знай.uа писав, не посилення податкового тиску, а стимули розвитку, - "УДАР Віталія Кличка" вважає, що закон 5600 має бути ветований президентом.