У мережі розмістили унікальний пост, який присвячений дуже старому радянському автомобілю. Ця машина вважається воістину унікальною, так як її випустили тільки в одному екземплярі.

Про це повідомив інформаційний портал Hyser.

Стало відомо, що в Радянському Союзі було випущено єдиний у своєму роді вантажний «Москвич-402-428».

Ще в 1956 році з'явилася 402-а вантажна серія «Москвич». Однак, було випущено один єдиний 3-дверний екземпляр " Москвич-402-428». Цей радянський пікап міг перевозити до 250 кілограм вантажу.

Москвич, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Потрібно відзначити, що на основі цього єдиного зразка було зроблено чимало інших моделей, які почалися масово випускатися.

Варто відзначити, що перший експериментальний зразок побудували на базі "Москвича-402». Однак, якщо придивитися, то можна помітити, що двері у нової моделі були більш широкими. Задні крила стали більш оригінальними, які являли собою неподільну штамповану деталь, що пролягає від задньої частини автомобіля до дверного отвору.

Москвич, фото: скріншот з відео

Ці автомобілі не стали випускати, а "Москвич-402-428» став єдиним у своєму роді. У серійне виробництво вийшов "Москвич-423», у якого 5 дверей. Після цього вже почали випускати "Москвич-430" в 1957 році.

Потрібно згадати, що в 1958 модель «Москвич» була модернізована і залишалася тільки одна двері, так як задні бічні двері зникли, а на сам автомобіль було встановлено барвисту зовнішню рекламу.

Москвич, фото: скріншот з відео

Радянський автопром має свою окрему історію. Дуже багато людей чули про ці автомобілі. Вони знамениті своєю непрактичністю і тим, що вони постійно ламаються.

Нагадаємо, що у мережі показали гібридний "Москвич", який розполохує водіїв

Раніше повідомляли, що українцям показали випробування над першими "запорожцями": унікальні ретромобілі, які "розірвали" СРСР

Також, у мережі показали фейкові кросовери ЗАЗ