Виїзд за кордон може ускладнитися не лише через відсутність CОVID-сертифікату про вакцинацію чи ПЛР-тесту. Відмовити подорожньому в перетині державного кордону можуть і в тому випадку, якщо в особи є заборгованість по аліментах, нагадують у Міністерстві юстиції України.

Як зазначається, саме борги за аліментами є топ-підставою, яка не дозволяє батькам-неплатникам безтурботно мандрувати світом.

Наприклад, мешканець Полтавщини заборгував своїм двійнятам аліментів на 110 тисяч гривень. На кордоні боржнику відмовили у праві виїзду за межі України.

Виплачувати борг добровільно чоловік не забажав, тому державним виконавцям Новосанжарського відділу ДВС Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у місті Суми довелося застосувати до нього примусові заходи. Крім заборони на перетин державного кордону, чоловіка чекали обмеження у праві на користування зброєю, на полювання, на керування транспортними засобами.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Щоб продовжити займатися своїми справами за кордоном і надалі, чоловікові довелося сплатити 110 тисяч гривень аліментів.

Окремо в Мінюсті наголосили, що сама сума заборгованості складала майже 92 тисячі гривень. До неї долучили штраф за тривалу несплату аліментів у сумі 18 тисяч гривень.

Раніше повідомляли, росіяни вкрали гроші у дитини з карти monobank, співробітники розвели руками: "Нехороші люди".