Українцям розповіли, яка група пенсіонерів може розраховувати на максимальні виплати перед Новим роком, в грудні місяці.

Разом з іншими соціальними виплатами змінився і розмір максимальної пенсії в Україні. Відомо, що з 18540 грн її підвищили до 19340 грн. Також очевидно і те, що зовсім маленький відсоток пенсіонерів отримує максимальні виплати. Пенсію в розмірі понад 10 тисяч гривень нараховано 471,6 тис. громадянам - це 4,3% всіх одержувачів.

Пенсія, фото з apnews

У виданні "Главком" заявили, що на максимальну пенсію можуть розраховувати ті люди, які працювали легально і отримували високу заробітну плату. За даними Мінсоцполітики, легальні доходи, що дозволяють претендувати на високу пенсію, в Україні отримують не більше 0,5−0,6% працюючих. Під високим доходом маються на увазі зарплати 62-90 тис. гривень (у 2019-2021 році).

Станом на грудень 2021 року середній розмір пенсії в Україні становитиме 3 980 грн, що на 546 грн (або на 16%) більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

фото: facebook Пенсійний кур’єр

Раніше ми писали про те, що в Україні знизять ціну на газ з 45 до 8 гривень, проте пощастить не всім: названі категорії

Нагадаємо, що українцям підказали, де шукати стаж, якого не вистачає до пенсії - "15 днів за місяць..."

Як повідомляв Знай.uа, аферисти "накинулися" на 1000 грн за вакцинацію і стягують з українців все до копійки: як не втратити свої гроші

Також портал Знай.uа писав, що мошенники обдурили пенсіонерку на установці вікон, відняли останні гроші: "Розвели бабусю"