Для всіх українських водіїв, а також для тих, хто тільки планує купувати авто, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що українці вимагають ввести кримінальну відповідальність за скручування пробігу на старих транспортних засобах і створити "єдиний реєстр пробігу та участі в ДТП транспортних засобів за VIN-кодом".

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Автомобіль. Фото: Bigmir.net.
Автомобіль. Фото: Bigmir.net.

"Вважаю що потрібна кримінальна відповідальність і моніторинг пробігу органами МВС при продажу такого автомобіля або технічного обслуговування. Адже по VIN-коду, можна дізнатися пробіг навіть в країнах Європи. То чому, у нас все незрозуміло?

Також на автодорогах України в даний час є величезна кількість відновлених транспортних засобів після серйозних дорожньо-транспортних пригод. Бізнес по таким тотальним автомобілям має масштабні обсяги.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Даними автомобілями займаються цілі групи і цілі мафіозні угруповання. Деякі відновлення мають жахливий і незворотний характер. Такі ремонтні роботи наражають на небезпеку власника автомобіля, його пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Фіксація ДТП у багатьох випадках відсутня взагалі або має корупційні ризики в правоохоронних органах.

МВС має можливості підчищати бази даних про участь транспортного засобу в ДТП. У зв'язку з такими шахрайськими маніпуляціями багато покупців таких сумнівних авто мають тепер купу проблем і змушені або втрачати кошти або так само здійснювати такі ж шахрайські дії.

Вважаю, що потрібен реєстр, такі як закордоном, про факти перевірки скручених автомобілів, для розкриття обману та притягнення до відповідальності осіб, які спеціально скручують Пробіг для наживи або продають транспортні засоби тотального характеру після ДТП.

Такі махінації зі скручуванням пробігу і відновленням після ДТП дозволяють особам, які перекуповують автомобілі, мати істотні доходи і продавати транспортні засоби як нові за ціною автосалону з ризиками для оточуючих.", - пише автор петиції Євген Нікітенко.

Петиція Євгена Нікітіна, скріншот: president.gov.ua

Петиція Євгена Нікітіна, скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, гірськолижні курорти закриються перед носом українців без вакцинації: які документи необхідно мати.

Як повідомляв Знай.uа, учасникам ЗНО 2021 виплатять по 100 тисяч грн: у Раді прийняли постанову і назвали умови.

Знай.uа писав, у МОЗ розвінчали топ-5 міфів про вакцинацію: щеплені провокують викидні, Білл Гейтс проговорився і 75 мертвих спортсменів.