Українців хочуть змусити прив'язати сім-карти до паспортів. Про це повідомляє портал Обозреватель.

У Верховній Раді готується законопроект, який змусить кожного українця прив'язати сім-карту до паспорта. Передбачається, що у Закону є як плюси, так і мінуси.

Серед очевидних мінусів-проблема конфіденційності. Проте мобільні оператори зможуть ідентифікувати своїх клієнтів, що дозволить зруйнувати схему обману, при якій шахраї використовують чужі мобільні номери.

Скрін, відео YouTube телефон

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Проблема в тому, що якщо мобільний оператор не володіє паспортними даними власника, цей номер нічий. Шахраї цим іноді користуються.

Якщо номер буде іменним-щоб перевипустити карту, буде потрібно паспорт. А в разі махінацій громадянин зможе захистити свої права в суді цілком можливо врятуватися від нав'язаного кредиту.

Раніше портал Znaj повідомляв, що Українка заявила про побиття таксистом через електронну сигарету. Подія трапилася у Кривому Розі. Дівчина опублікувала відеозапис, а також фотографію рентгена, які говорять про зламані пальці.

Як повідомляв "Знай.ua", він хотів нал, а вона безнал: у Києві водій таксі відзначився непристойною поведінкою

Знай.ua писав, ведуча 1+1 Лідія Таран розповіла, як звичайні українці рятували її після ДТП: "Добрі люди передавали вогнегасники по рядах".одитель таксі, в якому вона поверталася додому, через погану видимість і відсутність обов'язкового знака аварійної зупинки вчасно не помітив аварію на дорозі.