Про це він розповів у новому випуску програми «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Ми не просто продовжуємо закуповувати електроенергію, а закуповувати її продовжує наша влада. З одного боку, ми говоримо Лукашенку ворог. А з іншого боку, українські компанії, афілійовані через ОАЕ з різними офшорами, закуповують електроенергію в Білорусі та перепродують її українцям з націнкою. На сьогодні створено корупційну схему в Україні, коли вугілля вчасно не було закуплено і тепер це все компенсується закупками електроенергії в Білорусі», - розповів Олег Попенко.

Олег Попенко сказав, що на цих корупційних схемах сидить держава. Тому в цій ситуації, вважає він, це все виглядає просто профанацією як чергова підготовка до того, щоб влада продовжувала заробляти собі на безбідну старість. Тим самим, заганяючи українців, повідомив він, а саме збільшенням тарифів на електроенергію. Хоча якщо нормально обслуговувати, експлуатувати нашу ТЕС та завозити вчасно вугілля, підкреслив він, то цього можна було б уникнути.

«На 2022 рік очікується подорожчання електроенергії у середньому до 40%. Якщо говорити про бізнес, то для них вартість електроенергії наступного року зросте десь до 6 гривень. Це є непряме підтвердження даних Національного банку України. А фактично газ, який українці сьогодні купують у середньому по 8 гривень без вартості розподілу, то українці купуватимуть газ по 40 гривень, як він зараз стоїть на біржі. І відповідно також зросте вартість тепла», - резюмував Олег Попенко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше депутат Верховної Ради Олексій Кучеренко закликав уряд не допустити зростання тарифу на розподіл газу.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що представник керівництва Національного банку Володимир Лепушинський розповів коли та наскільки збільшаться тарифи на газ.