Вже незабаром українців чекає новий рекордний стрибок цін на олію. Про нове подорожчання попереджають експерти 112ua.tv.

Як зазначається, найпомітніше в Україні подорожчала саме традиційна, соняшникова олія. Наприкінці минулого року літр олії коштував 42 гривні, а в травні нинішнього року середня ціна на цей продукт підскочила аж до рекордних 62,57 гривень за літр.

Водночаз із подорожчанням в Україні спостерігається надмірна пропозиція продукту, оскільки обсяги виробництва олії в державі у 15 разів перевищують обсяг споживання.

За прогнозами Укроліяпрому, якщо збережеться нинішня динаміка експортних цін на соняшникову олію, які орієнтовані на світовий ринок, то подорожчання олії продовжиться.

Популярні новини зараз

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Цьому сприятимуть і ціни на насіння соняшнику, які вже досягли 25 тисяч гривень за тону, і зростання вартості електроенергії.

Орієнтовний стрибок ціни на соняшникову олію для внутрішнього ринку – близько 10 відсотків від нинішньої вартості.

Разом із тим, експерти відкидають думку, що вартість літра соняшникової олії може сягнути 100 гривень у найближчому майбутньому.

Нагадаємо, актуальні ціни на бензин в Україні під кінець 2021 року: чого очікувати найближчим часом.

Як повідомляв Знай.иа, без боргів у Новий Рік? Економісти розповіли українцям, як вирішити гостру проблему кількох кредитів.

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара.