Лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, що робити при дефіциті вітаміну D. про це повідомляє портал Clutch.

Наявність даного компонента дуже важливо для нашого здоров'я. Проте, за словами Світлани Фус, просто так приймати його не слід.

"піти поприймати чого-небудь не потрібно. Хочу сказати, що зараз у світі є кілька тенденцій у цьому напрямку. Одні кажуть, що потрібно його вимірювати і додавати обов'язково, інші - що не треба нічого цього робити, тому що якщо симптомів дефіциту немає, то, власне, і немає сенсу його приймати", - повідомила вона.

Визначити дефіцит вітаміну D дуже складно, тому що немає якоїсь специфіки. Наприклад, підвищена ламкість кісток, але це ж треба впасти і зламати руку, щоб зрозуміти, що у тебе повишеннвя ламкість кісток. Це дуже складно.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Вітаміни, фото: ФБУЗ "ЦГОН"

Є непрямі методи, але найпростіше, що можна зробити - здати аналізи, подивитися, скільки вітаміну Д і для себе вже вирішити. Але це не ти повинен вирішувати, а лікар, яке дозування потрібно призначити або не призначати взагалі цей вітамін.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Як повідомляв " Знай.ІА", Covid-19 в Україні перед робочим тижнем уходить у відпустку, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ за листопад 2021 року.

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів.