Відомий український педіатр Євген Комаровський часто дає поради батькам щодо виховання, лікування або догляду за дітьми. Цього разу на своїй сторінці в соцмережі Instagram він розповів при яких хворобах дитині не можна гуляти на вулиці.

Доктор Комаровський зазначив, що ситуації, коли гуляти не можна зустрічаються набагато рідше, ніж ситуації, коли гуляти просто необхідно.

Зокрема не можна гуляти, в період гострих інфекційних хвороб, коли висока температура, слабкість, біль. Також не потрібно гуляти, коли лікар прописав строгий постільний режим, наприклад при дифтерії.

Доктор Комаровський, скріншот: Youtube

Також гуляти заборонено, коли хвороба заразна, але якщо ви не будете піддавати ризику інших дітей, то свіже повітря буде корисним. Наприклад, можна гуляти у дворі свого приватного будинку.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

"Свіже повітря сприяє одужанню і цей фактор особливо актуальний при хворобах дихальних шляхів. При вдиханні прохолодного (холодного) повітря, волога конденсується на гарячих дихальних шляхах і це призводить до зволоження слизу. Якщо під час гулянняу дитини з'явився вологий кашель, якого в будинку не було, то це дуже позитивна ознака, що свідчить про те, що з'явився шанс викашляти слиз, що накопичилася в легенях", — зазначив Комаровський.

Але при прогулянках під час хвороби не варто забувати тепло одягатися і уникати бігання і стрибання. Доктор Комаровський зазначив, що під час хвороби для дитини важливо дихати свіжим повітрям, тому щодня потрібно виходити на вулицю. Це сприятиме одужанню.

Нагадавши, Доктор Комаровський назвав основні причини розладу сну у дітей: "Головні ліки це..."

Також Знай писав, Євген Комаровський розвінчав міф, що тримав у страху мам і бабусь: "Алілуя, доктор!"

Раніше повідомляв Знай, Євген Комаровський назвав головні правила зберігання продуктів у холодильнику: навіть при відключенні світла