В Україні розглядається варіант скорочення терміну дії covid-сертифікатів. Про це повідомляє портал Укрінформ.

Заступник міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич зазначила, що на даний момент Європейська комісія готує рішення щодо скорочення терміну дії covid-сертифіката. Український уряд теж збирається впровадити дане рішення.

"Його повинна розглянути Національна технічна група експертів з питань імунізації, і далі вона повинна бути схвалена на засіданні штабу з вакцинокерованих інфекцій МОЗ, і відповідно буде нормативно врегульована Постановою Уряду", - повідомила вона.

Також вона зазначила, що нові рішення можуть вплинути і на скорочення терміну дії цифрових сертифікатів.

"Якщо ми говоримо про скорочення терміну дії з 365 днів до 270, то для людей, які поїдуть з таким сертифікатом в країни ЄС, вони будуть дійсні, але в межах терміну придатності, який буде визначений на рівні країн ЄС", - повідомила вона.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще
Нагадаємо, чоловік представляв із себе лікаря-гінеколога і влаштовував огляди жінкам онлайн. Аферистові вдалося провести близько 400 оглядів.
Також Знай писав, чоловік поставив Tesla на автопілот, щоб прийняти пологи у дружини: не встигали в лікарню в годину-пік. Американець був змушений прийняти пологи у своєї дружини, коли його машина потрапила в пробку
Раніше повідомляв Знай, безкоштовні ліки для українців-лише декларація і похід до сімейного лікаря: кому пощастить. Щоб отримати послугу безкоштовно, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря