В Україну з усією силою, з приходом великих торгових мереж і широкого поширення інтернету, летить шикарний тренд - мода на альтернативні новорічні ялинки. Не секрет, що таки "прикраси" дозволяють повністю піти від традиційного сприйняття новорічного декорування і створити неповторний авторський об'єкт.

А ось особливо приємно дивитися на ялинку, якщо вона зроблена своїми руками. Про це стало відомо завдяки новому сюжету одного з українських телеканалів.

Альтернативні новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Журналісти побували і на "фермах", де вирощують живі ялинки з соснами, які їдуть на продаж ще зовсім молодими, а також прийшли в гості до майстрів, які самостійно роблять альтернативні дерева з різних матеріалів.

Альтернативні новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Найчастіше, новорічні ялинки "handmade" створюються з простих матеріалів, які легко придбати або знайти у себе вдома. Дуже популярна ідея альтернативної ялинки з полиць на стіні стане не тільки прикрасою, але і корисним декоративним елементом. Поставте на полиці улюблений декор і доповніть його гірляндою.

Альтернативні новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Намальована або вишита на тканині ялинка стане чудовою прикрасою святкового будинку. Це може бути фотографія, роздрукований плакат, вишита аплікація або підробка в стилі печворк. Головне, щоб ялинка була яскравою і барвистою.

Альтернативні новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Альтернативні новорічні ялинки, скріншот: YouTube

А для любителів лаконічного скандинавського декору альтернативна ялинка, зроблена з книжкових сторінок, напевно припаде до смаку. Підійдуть сторінки старої книги, журналів або непотрібних роздруківок, які необхідно наклеїти на стіну, утворюючи конус. Доповнити таку ялинку можна мотузкою або паперовими сніжинками.

Альтернативні новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Альтернативні новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Такі прикраси можуть коштувати від "майже безкоштовно" - потрібно тільки знайти вдома матеріали і в собі натхнення, а також така прикраса може досягати в ціні тисячі гривень.

Важливий факт: до новорічних свят в Україні планують продати майже 500 тис. ялинок. Йдеться про легально заготовлених, що продаються з відповідними чіпами і кодами. Вартість же дерева залежить від декількох факторів, зокрема, висоти. Наприклад, за ялинку, висотою до 2 м, доведеться заплатити 500-600 грн.

Раніше повідомляли, звідки ростуть "ноги" біля ялинки-історія головного новорічного дерева: причому тут кохання.

Як повідомляв Знай.uа, в Україну завозять тисячі бракованих петард і феєрверків, під загрозою діти - "Опіки, травми рук, очей та обличчя".

Знай.uа писав, у Києві створили величезну ялинку з 300 автомобілів - "Світили фарами, аварійками і мобілками".