Надія родом з Донеччини і вона вже два роки служить в одній з механізованих бригад ЗСУ. Наразі триває друга ротація дівчини в районі проведення операції Об’єднаних сил.
Про це повідомляють на фейсбук-сторінці "Операції об'єднаних сил".
Приєднатися до української армії Надія хотіла ще з 2014 року, коли її місто опинилося під короткочасною окупацією проросійських бойовиків. 17-річній Надії назавжди запам'яталася ніч у 2014 році, коли у середині червня бойовики заблокували військову частину, неподалік якої жила дівчина.

"Мені тоді не спалося. Я вийшла на балкон, та при світлі місяця побачила, як з боку Костянтинівки рухається який великий транспорт. Я навіть не збагнула, що це був танк… Зупинившись неподалік воріт, він здійснив кілька пострілів. Далі був обстріл території частини з гранатомету, під час якого постраждав і житловий будинок поблизу. Місто жило тоді у страху, тому коли до нього увійшли українські військові, жителі видихнули з полегшенням", - каже дівчина.

Вже у вільному українському Бахмуті Надія закінчила технікум, працювала на підприємстві та ростила сина. Однак вона не могла змиритися з російської агресією, тому минулого року вона вирішила одягти однострій. Сину Олександру на той момент виповнилося 5 років, він ходив до садочка та не потребував підвищеної уваги та піклування. Однак хлопчик сильно переживав за свою маму, тому не надто підтримав її ініціативу.

"Я як тільки могла, заспокоювала Сашка. Згодом запевнила, що буду захисницею України, і він буде мною пишатися… Але під час кожної телефонної розмови він завжди питає мене, чи обережно я поводжуся…", - каже вона.

Зараз Надія займає посаду помічника гранатометника. Зараз у дівчини всього дві мрії, на новорічні свята опинитися в колі родини та, щоб закінчилася війна.

"Я не можу обійняти його в новорічну ніч, вручити подарунки особисто. Але, я думаю, він все розуміє – його мама повинна бути тут, щоб боронити домівку, аби смерть і руйнування не прийшли у нашу з ним домівку…". - підсумувала вона.

Нагадаємо, чим годуватимуть українських захисників на фронті у Новий рік: "Холодець, Олів’є, Крабов’є". Як на фронті готуються зустрічати Новий рік та Різдво

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Також Знай писав, українки зможуть стати на військовий облік онлайн: у Міноборони розповіли, коли зміни набудуть чинності

Раніше Знай овідомляв, українки можуть відмовитися від служби в ЗСУ? Військовий комісар пояснив, чи будуть призивати і мобілізувати жінок