З 1 січня набув чинності Закон України "Про електронні комунікації", який передбачає прив'язку сім-карти до паспортних даних. Про це повідомляє портал Юридичної газети.

Законам визначаються правові засади державної політики у сферах електронних комунікацій.
Закон змінює під

Закон змінює підхід до оновлення мобільними абонентами втрачених SIM-карт. Зокрема, втрачену сімку, настройку інтернет-роутера і т.д. можна буде відновити тільки за умови ідентифікації абонента у постачальника.

Новим законом передбачено перехідний період до 2025 року. Після цього постачальників зобов'яжуть зупинити надання своїх послуг мобільного телефону тим, хто не встиг прив'язати карту. Здійснити реєстрацію можна заходячи на сайт або приходячи в фірмовий магазин мобільного оператора.

Телефон, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Серед очевидних мінусів-проблема конфіденційності. Проте мобільні оператори зможуть ідентифікувати своїх клієнтів, що дозволить зруйнувати схему обману, при якій шахраї захоплюють чужі мобільні номери.

Раніше портал Znaj повідомляв, що Українка заявила про побиття таксистом через електронну сигарету. Подія трапилася у Кривому Розі. Дівчина опублікувала відеозапис, а також фотографію рентгена, які говорять про зламані пальці.

Як повідомляв "Знай.ua", він хотів нал, а вона безнал: у Києві водій таксі відзначився непристойною поведінкою

Знай.ІА писав, ведуча 1+1 Лідія Таран розповіла, як звичайні українці рятували її після ДТП: "Добрі люди передавали вогнегасники по рядах". Водій таксі, в якому вона поверталася додому, через погану видимість і відсутність обов'язкового знака аварійної зупинки вчасно не помітив аварію на дорозі.