Ще з 19 грудня 2021 року українці, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу, подають заявки на бонус у тисячу гривень від держави. Для цього потрібно бути зареєстрованим в додатку "Дія" і зробити два щеплення будь-якої з зареєстрованих в Україні вакцин.

Витратити отримані кошти пропонують або в сфері розваг (купити квитки в театр, цирк або кіно), або в спортзалі, або накупити на них книг. Закупитися їжею, алкоголем або одягом на ці гроші не вийде.

Гроші, банкомат. Фото: Знай.uа

Однак наші співгромадяни завжди відрізнялися небувалою кмітливістю і готові піти на що завгодно, аби «обдурити систему». Поради про те, як перевести в готівку «Вовину тисячу», масово поширюються в мережі.

Наприклад, одна користувачка соцмережі "Тікток" стверджує, що їй вдалося отримати тисячу готівкою, просто купивши і здавши в касу залізничні квитки.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Коли купила квитки до Києва за 1000 гривень Зеленського, а наступного дня скасувала виїзд і отримала готівкою на вокзалі», - підписала вона свій ролик.

Однак в її метод не всі повірили, так як зазвичай гроші за квитки повертають на ту ж карту, з якої їх оплачували.

"А потім ми дивуємося депутатам, корупції", "Ну і якщо карткою оплатили, то на карту і повертають», «Маячня, це неправда», «Так не можна. Якщо йде розрахунок по карті, то кошти повертають на карту», «Будь-хто, хто повертав квитки на ЗД, знає, що 1000 тобі ніхто не віддасть, сума буде менше», «Мені не повернули, так як перевізник порахував це непотрібним», - впевнені українці.

Знайшлися і ті, хто повірив в лайф-хак.

"Я пробував, у мене теж вийшло", "Ні, я скільки разів брала з карти квитки, в касі роздруковувала, то віддавали готівкою. А якщо квитки не були роздруковані, то тоді так, повертають на карту», - запевняють вони.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура.

Як повідомляв " Знай.ua", "Вовіна тисяча": половина українців масово кинулася за книгами, куди ще витрачають гроші за вакцинацію.

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання.